Alla har vi ett förhållande till Mariekexet.

Kexet Marie bakades från första året på Göteborgs Kexfabrik i Kungälv och bakas fortfarande efter 117 år, men nu under namnet Guld-Marie. Fråga vilken svensk som helst om kexet Marie och hon berättar något. För alla har vi ett förhållande till Marie.

Allra godast smakar ett Mariekex efter en promenad i den svenska naturen, som del av ett mellanmål Eller smakar Marie godast om man brer ett tunt lager smör på nedsidan av ett Mariekex och sedan trycker ihop det med ett annat så att smöret bara precis trycks upp ur de minimala hålen i kexet. Andra anser att en tunn skiva stark ost mellan två Mariekex smakar bäst. Eller varför inte Marie med lite apelsinmarmelad. Nästan alla har väl någon gång på ett barnkalas tävlat om att vissla efter att ha ätit ett eller två Mariekex och upptäckt hur svårt det är när all saliv gott åt till att tugga och svälja ett Mariekex. Du har säkert dina egen minnen av Mariekex, skicka gärna in dom till oss, så ska vi publicera de bästa. Välkommen att