Hela familjen i trädgården före 1895

På det här fotot från 1896 i familjens trädgård sitter Robert och Margaret tillsammans med sina fem barn och två andra unga flickor. Från vänster är barnen John, Frederic, Robert (Bobby), Jessie och James. Fred står med sin blivande brud Helga Hansson, som då jobbade som hembiträde i familjen.

Familjen på söndagspromenad 1897 eller 1898

Från vänster står John, Jessie, James med sin nyblivna hustru Anna Kornelia Johansson (vackra Anna) och fräckt spatserkäppslutande Freddy. På marken halvligger Robert och i mitten tronar Margaret.

Kungälvs Skola ca 1890

På bilden ser vi med säkerhet två Cruickshankar stående i ljusa kostymer. Den vänstra pojken är troligen John (13 år) och den högra bör vara Freddy (11 år). Den tredje yngste sonen Robert kan möjligen vara den sittande ljusklädde pojken, i så fall 14 år gammal.

Roberts rökstol

I denna skinnfåtölj, rökstol, satt Robert den 27 maj 1896 för att ta sig en cigarr och en whiskey efter lunchen hemma innan han skulle återvända till kexfabriken. Han lär ha tänt cigarren och tagit en sipp whiskey när han fick en hjärtattack och sa till James ”James, I’m fainting”. Han dog ögonblickligen. Stolen är omklädd i brunt skinn som i originalskicket.

Robert och Margeret, som gifta
Margeret som ung, målning på trä, 1850-tal.
Roberts bröllopsgåva från vännerna i bowlinglaget 1870